Cinnamon Rolls

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Hello dear readers! Today I’ll show you my recipe for yummy cinnamon rolls. I hope you like it 🙂 I am sorry, that it took so long to post this, but I have so much to do at the moment. Anyway, enjoy them and don’t forget to share them with family and friends!

Ingredients:

  • 500 g all purpose/ 500 g Mehl
  • 42 g fresh yeast/ 42 g frischer Germ
  • 1 tsp salt/ 1 TL Salz
  • 2 tbsp sugar/ 2 EL Zucker
  • 1 tsp vanilla sugar/ 1 TL Vanillezucker
  • 380 ml milk/ 330 ml Milch
  • 1 egg/ 1 Ei

Filling:

  • 3 tbsp butter (melted)/ 3 EL geschmolzener Butter
  • 75 g brown sugar/ 75 g Rohrzucker
  • 2 tsp cinnamon/ 2 TL Zimt

Frosting:

  • 150g cream cheese/ 150g Frischkäse
  • 120g sugar/ 120g Zucker
  • vanilla/ 1TL Vanillezucker

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Method:

  • In a big bowl mix sugar, lukewarm milk and yeast. Then add the other ingredients. Knead for at least 10 minutes. Place it on a warm spot and leave it (covered with a tea towel) for about 1 hour.
  • For the filling melt butter. Let it cool a bit, then add brown sugar and cinnamon.
  • On a floured surface roll dough into a rectangular shape to a thickness of about ½ cm. Now spread the cinnamon-sugar mix.
  • Roll up the dough from the long side up. Then cut it into pieces of 2cm.
  • Put the rolls into a floured baking dish. They should touch eachother.
  • Let them rise for another ½ h.
  • Meanwhile preheat the oven to 350F (180°C). Bake them for approximately 25 minutes or until golden. Then let them cool for 5-10 minutes. If you want to add a frosting, then mix all the ingredients and spread it over rolls.
  • Enjoy when still slightly warm and share them with friends!

 

Zubereitung:

  1. In einer großen Schüssel Germ, Zucker und lauwarme Milch vermengen und auflösen lassen. Danach die restlichen Zutaten zugeben und gut kneten. (mind. 10 Minuten) Den Teig nun an einen warmen Ort platzieren und dort ungefähr 1h gehen lassen.
  2. FĂĽr die FĂĽllung die Butter schmelzen, auskĂĽhlen lassen und Zucker und Zimt beimengen.
  3. Jetzt den Teig auf einer bemehlten Fläche zu einem Rechteck ausrollen. Er sollte ungefähr einen halben Zentimeter dick sein. Nun mit dem Zimt- Zucker Gemisch bestreichen.
  4. Die lange Seite aufrollen und 2cm groĂźe StĂĽcke abschneiden.
  5. In einer bestaubten Auflaufform/ oder Springform die Zimtschnecken nahe aneinander legen.
  6. Die Zimtschnecken wieder 30 Minuten rasten lassen.
  7. Währenddessen sollte man das Backrohr auf 180° (Ober- Unterhitze) vorheizen. Die Zimtschnecken ungefähr 25 Minuten backen. Sollten sie vorher schon braun sein, dann nehmt sie einfach früher raus. Wenn erwünscht das Frosting auf die Zimtschnecken streichen. Ich persönlich mag’s aber lieber ohne.
  8. Die Schnecken am besten lauwarm genieĂźen.

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See you soon, Magdalena xoxo

 

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