Homemade Twix Bars

 

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Shortbread/Keksboden

  • 75g butter/ 75g Butter
  • 1 egg yolk/ 1 Dotter
  • Zest of ½ a lemon/ Schale einer ½ unbehandelten Zitrone
  • 35 g powdered sugar/ 35g Staubzucker
  • A little bit of vanilla essence/ Vanillezucker
  • 170 g flour/ 170 g Mehl
  • 1-2 tbsp milk/ 1-2 EL Milch

Caramel:

  • 60 g cream/ 60 g Sahne
  • 40 g any glucose syrup/ 60 g Agavendicksaft (Glucosesyrup)
  • 60 g brown sugar/ 60 g brown sugar
  • 2 tbsp milk/ 2 EL Milch

Chocolate

  • Dark or milk chocolate/ Milch-, oder Bitterschokolade

 

Method

Preheat the oven to 350F. In a bowl mix together butter, sugar and flour until evenly crumbly. Add the other ingredients, mix again. Roll it into a rectangular shape, ½ cm high. Cut it into 10x2cm bars. Bake them for about 25 minutes or until golden.

Meanwhile make the caramel at medium temperature. Mix all the ingredients and bring it to boil, stirring constantly. (5 min approx.) Remove from heat and stir for 2 more minutes or until it starts to thicken. Let it cool for a couple of minutes, then take a tsp (or a bit more) of the caramel, form it and put it on the shortbread. Repeat. As soon as the caramel has become firm, melt the chocolate. I only sprinkled them, but of course you can pour it over caramel layer and allow to sit.

Enjoy and don’t forget to work out afterwards. 😉

 

Zubereitung: Für den Teig die Butter mit dem Staub- und Vanillezucker cremig schlagen. Dann den Dotter, das Mehl und die Zitronenschale hinzugeben und alles zu einem geschmeidigen Teig kneten. Danach wird der Teig auf einer bemehlten Arbeitsfläche zu einem Rechteck (1/2cm dick) ausgerollt und in 10x2cm große Stücke geschnitten. Dann bei 170°C für ca. 25 Minuten gebacken. Der Mürbteig sollte eine schöne, goldene Farbe annehmen.

Während die Kekse im Ofen sind, kann man die Karamellmasse zubereiten. Dafür einfach die Karamell Zutaten in einem großen Topf mischen und aufkochen lassen, dabei ständig rühren. Das dauert ca. 5 Minuten. Die Masse sollte nun eine Farbe wie bei einem „echten“ Twix angenommen haben. Ein paar Minuten auskühlen lassen. Dann das Karamell ausrollen und auf den Keksboden pressen. Sobald die Masse kalt ist einfach die Twix in Schokolade tunken. Fertig 🙂

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